joi, 27 octombrie 2011

Ofensiva contra RTV

Un nenea de la Adevarul incepe sa tipe ca CNA ul trebuie anchetat datorita situatiei Realitatea TV vs RTV

"Cred însă că Parchetul trebuie să-i cerceteze pe membrii CNA pentru că sunt complici la o încălcare a Legii audiovizualului. Aceasta a fost săvârşită de Sebastian Ghiţă, pe 11 octombrie a.c., când a anunţat lansarea televiziunii RTV. Şi îndeplinită în formă continuată pe 23 octombrie, când RTV a început să transmită efectiv şi în unele reţele de cablu."
Articolul nr. 96 din Legea audiovizualului spune clar: „Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală de la 5.000 de lei la 100.000 de lei transmisia serviciilor de programe de televiziune/ radiodifuziune fără licenţă de emisie "


Domnul se contrazice singur in cadrul editoriarului.
Dupa ce spune ca RTV emite ilegal prezizeaza ca domnul Ghita Sebastian controleaza, prin altcineva, firma Ridzone care are licenta de emisie pentru RTV Gorj cu o grila generalista.

La o amarata de cautare pe Google ar fi descoperit ca RTV Gorj este in ograda domnului Sebastian Ghita de cateva luni si RTV Gorj a facut mai demult o cerere de licenta audiovizuala prin satelit dupa ce licenta initiala era mai restrictiva, regionala.

Daca domnul Petre Barbu ar fi fost interesat ar mai fi descoperit ca in acest mod RTV are licenta de emisie prin faptul ca RTV este RTV Gorj.

CNA a aplicat legea prin amenda data RTV pentru motivul ca emit dintr un spatiu neautorizat si nu au depus la CNA noua grila de programe. Greseala cu noua grila neautorizata putea fi evitata daca cei de la RTV adaptau grila initiala la situatia actuala. In acest mod pastrau si imaginea RTV Gorj si poate si o parte din echipa de acolo (foarte talentata si mult mai ieftina) iar noua imagine a RTV-ului avea mai putin de suferit

CNA a oferit o autorizatie provizorie de emitere din sediul de la Casa Presei Libere dupa ce au mers si au verificat acel spatiu. Daca acel spatiu indeplineste conditiile pentru ca emisia RTV Gorj sa se mute la Bucuresti, de ce este suparat domnul Petre Barbu ca acest lucru s a intamplat ?


In cel mai rau caz, cei de la RTV pot fi acuzati ca au scos cuvantul Gorj din denumire si din sigla, dar din nou este o greseala a echipei domnului Sebastian Ghita, care putea sa pastreze si denumirea GORJ pana realiza o cerere la CNA de renuntare si in acest mod evita alte atacuri de genul "televiziune pirat" "transmisie ilegala" etc


Niciun comentariu: