duminică, 10 iunie 2007

Becali, ambasadorul intoleranţei

IN FIECARE ZI LA LA CENTRELE DE DIFUZARE A PRESEI
Povestea lui Gigi Becali (foto), cel care vrea să interzică muzica diavolească pe stadionul Steaua, a ajuns până în Africa de Sud şi Elveţia. Ziarul sud-african "Star" scrie că proprietarul clubului Steaua vrea să elimine astfel huliganismul şi violenţa de pe teren. "Becali - care s-a folosit de celebritatea dobândită cu ajutorul fotbalului pentru a crea un partid ultranaţionalist - este pe locul doi în sondajele privind opţiunile la preşedinţia României. El şi-a crescut popularitatea ajutând la construcţia de biserici", arată sud-africanii.

Ziarul elveţian "Blick" comentează ironic: "Ce se întâmplă dacă Steaua devine campioană? În acest caz, nu va răsuna nepotrivitul "We are the champions", ci un cântec religios, precum "Curgeţi lacrimi din ochi". "Blick" aminteşte că şi blues-ul sau chiar muzica lui Niccolo Paganini au fost calificate drept muzică diavolească. "Rolling Stones sau grupurile de muzică «metalică» au cochetat cu acest calificativ", mai scriu ziariştii elveţieni, care apreciază că Becali i-a scos pe clasici din cutia cu vechituri – pentru a face fotbalul mai paşnic. Titlul articolului din „Blick" este: "Gigi spune: fără muzică diavolească".

Site-ul televiziunii Sport1 aminteşte de regula prin care Gigi Becali le-a interzis jucătorilor de la Steaua să mai aibă feţe triste. Cei care au astfel de feţe sau care comentează faptul că au fost schimbaţi de pe teren vor fi amendaţi cu până la 30.000 de euro. Informaţia aceasta figurează şi pe site-ul televiziunii austriece de stat, ORF, care arată că deviza lui Gigi Becali este: "Toţi jucătorii mei trebuie să fie fericiţi".



de Laurenţiu Ciocăzanu, Ovidiu Nahoi Adevarul.ro

Niciun comentariu: