joi, 3 iulie 2008

CNA a acordat licenţe postului muzical Transilvania Folclor

CNA a acordat licenţe postului muzical Transilvania Folclor şi televiziunii generaliste RTS Severin
Postul de nişă Transilvania Folclor este deţinut de societatea Sphera Media Production SRL Baia Mare, al cărei acţionar unic este Claudiu Florescu.

Televiziunea va difuza 100% program propriu. "Vom difuza patru festivaluri mari de folclor din Transilvania, dar şi emisiuni cu artişti interpreţi", a spus Claudiu Florescu, prezent la şedinţa CNA. El a mai spus că la televiziunea Transilvania Folclor sunt angajate zece persoane.

Investiţia iniţială în noul post de televiziune este de circa 150.000 de euro, potrivit lui Claudiu Florescu. El a precizat că Transilvania Folclor va începe să emită pe cablu de la 1 noiembrie, în momentul de faţă existând discuţii cu operatorii de cablu DCS şi RDS&RCS (pentru Digi TV). În plus, de la 1 decembrie, noua televiziune de folclor va începe să emită şi pe satelit.

CNA a acordat o licenţă audiovizuală prin satelit postului Transilvania Folclor, dar şi o licenţă audiovizuală prin reţele de telecomunicaţii.

Tot în şedinţa de marţi, CNA a acordat licenţă audiovizuală prin satelit şi televiziunii RTS Severin, un post care emite de trei ani, pe cablu şi terestru. Canalul RTS Severin este deţinut de societatea Terra Sat Severin SRL Drobeta Tr. Severin, al cărei acţionar unic este Codruţa Mirela Stănişoara.

"Televiziunea vrea mai multă vizibilitate pentru publicul interesat de programele ei şi vrea să difuzeze mai multe programe pentru comunităţile din zonă, comunitatea romă, sârbă, vlahă şi cehă", a spus Horia Matei, consultant media al postului. El a spus că postul va fi dedicat zonei Mehedinţi.

Televiziunea va difuza 85% producţie proprie. Potrivit lui Horia Matei, postul va ridica semnalul pe satelit cu RCS&RDS. "O să fim pe Digi TV", a spus Horia Matei.

Investiţia în noul post va fi de circa 150.000 de euro.

Totodată, CNA a acordat licenţe audiovizuale prin reţele de telecomunicaţii societăţii Telsat SRL Oneşti şi societăţii AV Project SRL Bucureşti, pentru programe videotext

sursa:Mediafax

Niciun comentariu: