vineri, 28 septembrie 2007

Windows XP, doar pana in iulie 2008, apoi Windows Vista


Microsoft Corp. a anuntat ca va mai vinde versiunea de sistem de operare Windows XP pana la sfarsitul lunii iulie 2008 si ca amana cu cinci luni tranzitia catre noul sau sistem de operare, Windows Vista.


Cel mai mare producator de software din lume a lansat versiunea Windows Vista in luna ianuarie si planuia sa retraga de pe piata sistemul de oeprare precedent, Windows XP, pana la data de 30 ianuarie 2007.

Microsoft a declarat ca a decis sa extinda perioada in care va comercializa versiunea Windows XP pentru a veni in intampinarea cererilor producatorilor de calculatoare care au declarat ca multi clientilor sunt inca interesati sa cumpere versiunea mai veche a sistemului de operare.

Anumiti clienti s-au declarat insa nemultumiti de Windows Vista, din cauza unei lipse de compatibilitate cu programele existente si cu anumite componente. O alta critica pe care clientii au adus-o sistemului Windows Vista, este faptul ca cerintele de capacitate a calculatoarelor mai vechi, sunt mult prea ridicate pentru a permite rularea sistemului.

Microsoft a minimalizat insa aceste critici si a precizat ca Vista a inregistrat cele mai bune vanzari din istoria grupului informatic. La sfarsitul lunii iunie, Microsoft vanduse deja 60 de milioane de licente Windows Vista, informeaza NewsIn.

Grupul din Redmond, Washington a adaugat ca in mod traditional Microsoft pastreaza pe piata vechiul sistem de operare pentru inca doi ani dupa lansarea versiunii noi, insa a decis sa scurteze perioada cu un an, in cazul Windows Vista.Sursa:9AM

Niciun comentariu: