sâmbătă, 10 ianuarie 2009

RASPUNS CNA

Am facut o reclamatie la CNA pt emisiunea Agentul VIP. Am primit si raspuns. Se pare ca daca Dana este bolnava cu acte (aduse si la emisiuni tv) este libera sa apara la TV si sa spuna orice, chiar daca este "cu probleme" atunci cand se afla sub stres si nu doar atunci. Credeam ca la oamenii suferind de anumite boli se aplica si legea protejarii lor in speranta ca moderatorii sa nu profite de boala lor si sa i aduca la TV pt audienta. Deci cine vrea audienta si doreste sa profite de Dana este liber sa o faca. Speranta mea este ca aceasta domnisoara sa se faca bine ( nu sufera de dependenta de droguri asa cum abereaza lumea pe net ) si sa le traga o palma peste fatza oamenilor care au profitat sau au ras de ea.




Stimate domnule ***********,

Am primit sesizarea dumneavoastră referitoare la emisiunea ,,Agentul VIP” din data de 25.11.2008, moderată de Cristi Brancu.

În urma monitorizării acesteia de către specialiştii departamentului de monitorizare a CNA, nu s-au constatat încălcări ale legislaţiei audiovizuale.

Vă informăm că CNA, conform Legii audiovizualului nr.504/2002, nu poate interveni în conţinutul programelor audiovizuale şi nici nu poate decide cu privire la prezenţa în emisiuni a anumitor persoane:

,,ART. 6

(1) Cenzura de orice fel asupra comunicării audiovizuale este interzisă.

(2) Independenţa editorială a radiodifuzorilor este recunoscută şi garantată de prezenta lege.

(3) Sunt interzise ingerinţe de orice fel în conţinutul, forma sau modalităţile de prezentare a elementelor serviciilor de programe, din partea autorităţilor publice sau a oricăror persoane fizice sau juridice, române ori străine.”

Marijuana a acceptat să apară în această emisiune şi trebuie să îşi asume afirmaţiile pe care le-a făcut cu referire la anumite persoane în cazul în care acestea se vor simţi lezate.

Consiliul Naţional al Audiovizualului funcţionează în limitele prerogativelor sale legale şi sancţionează încălcarea legislaţiei audiovizuale. Problemele de deontologie jurnalistică ţin de competenţa asociaţiilor profesionale: Asociaţia Jurnaliştilor din România şi Clubul Român de Presă.

Cu consideraţie,

Gabriela Stoica

Director – Direcţia Comunicare, Afaceri Europene şi Proiecte

Niciun comentariu: