marți, 20 martie 2007

P2P Torrents News


Pe 22 martie, mai mulţi cetăţeni bulgari se strâng în faţa catedralei Aleksandar Nevski pentru a protesta faţă de decizia Ministerului de Interne bulgar de a forta ISPiştii să blocheze accesul către arenabg.com, unul din cele mai mari trackere de torrent bulgăreşti (pe locul 9 în topul celor mai vizitate siteuri de către bulgari, conform Alexa). Asta după ce l-au arestat pe administratorul siteului.

Acţiunea de blocare face parte dintr-o campanie mai mare, pentru că Bulgaria a promis că va eradica toate siteurile care distribuie conţinut ilegal. ( Informeaza ZOSO.RO )

Dupa problemele legate de ArenaBg si restul site urilor de torrents din Bulgaria au decis sa inchida pravalia si sa se concentreze pe dezvoltarea altor sectiuni a site ului. Site ul numarul doi ca si numar de vizitatori torrents.bol.bg a decis sa inchida sectiunea de torrents datorita riscurilor aparute.

Romania este pe lista IIPA si in raportul acestora se spune

"Site urile de torrente reprezinta un alt fel de piraterie. Multe dintre acestea sunt tinute, cel putin la prima vedere, de persoane fizice sau de firme mici ce ofera conexiuni ieftine la internet"

Cu cateva luni in urma se pregatea lansarea unei reviste online pe "coperta" careia titlul era "ILEGALITATEA - Strategie de marketing" in care se vorbea despre cine se afla in spatele siteurilor IPLAY, Torrents Bits dar in special de promovarea de care a avut firma CZONE datorita site ului cu specific. Revista nu a mai aparut dar se barfeste ca va aparea in curand in varianta traditionala dar nu se stie daca se va pastra articolul de pe prima pagina.

Niciun comentariu: