vineri, 9 martie 2007

Q Magazine

Floriana Jucan a aparut iar in mass media cu Q Magazine.
Cine este Floriana Jucan?
"La 18 aprilie 1996, Ministerul Afacerilor Externe elvetian difuzeaza un comunicat de presa prin care se anunta retragerea de la post a Excelentei sale dl. Vettovaglia din cauza relatiilor speciale pe care le avea cu ziarista Floriana Jucan, acuzata ca lucreaza pentru Serviciile secrete romanesti."
"Dupa plecarea directorului Ion Cristoiu de la "Evenimentul zilei", Floriana Jucan se transfera la cotidianul "Ziua", care o acrediteaza pe langa Guvernul Romaniei.
In cele doua cotidiane, “Evenimentul zilei” si “Ziua”, Floriana Jucan a publicat peste 5000 de articole politice si a transmis corespondente de presa din majoritatea tarilor lumii."

Considerata de multi un personaj controversat, Floriana Jucan inspira deopotriva teama si respect, admiratie si detractare, insa este considerata unanim un ziarist profesionist si incomod.

Ce spune lumea despre Floriana Jucan?

Am apreciat intotdeauna la Floriana Jucan deopotriva curiozitatea specifica jurnalistului de investigatie, preocupat de fenomenul politic romanesc si talentul evident, acuratetea textelor.
Imi amintesc cu placere perioada in care Floriana Jucan era acreditata la Palatul Cotroceni, din partea cotidianului “Evenimentul Zilei”. Intrebarile ei erau de fiecare data pertinente, iar relatarile obiective, cu atat mai laudabil cu cat acest lucru se intampla intr-o presa aflata, ca intreaga societate romaneasca, la inceputurile maturizarii ei.
Traseul sau publicistic ulterior, in presa scrisa si in televiziune o plaseaza pe Floriana Jucan drept unul dintre ziaristii cu vocatie ai tinerei generatii. Profesionalismul sau o recomanda ca un interlocutor agreabil si competent."

Ion Iliescu, Senator, Fost Presedinte al Romaniei


Am descoperit in Floriana profesionistul pasionat, omul special, prietenul adevarat.Si descoperirea continua…zi de zi. Floriana, o personalitate cu personalitate. Un om frumos. "
Mihai Leu, Campion mondial de box, versiunea WBO

Cea care a parasit revista SPY dupa primul numar lansat pe piata ( din motive de implicare a patronatului in formatul revistei ) a lansat pe piata noua revista bilunara Q Magazine.
La standurile de presa din 5 Martie.

2 comentarii:

Marius Nicolescu spunea...

daca iliescu zicea că îi place de ea datorită întrebărilor pertinente puse la cotroceni, înseamnă că este o jurnalistă proastă. e cam o regulă ca jurnaliştii să fie cam urîţi de către politicieni.

Livero spunea...

:D Am spus ca tot cumpar revista dar .... sa vad si eu cum arata :D